Albayrak Medya Grubu çatısı altında 63. sayısına ulaştırdığımız gezi kültürü dergisi SKYROAD’un ilkini düzenlediği fotoğraf yarışmasının ödül treninde konuşma sıramı beklerken düşündüm bunu: “Gücümüzün yettiği neyse onunla Türkiye’ye destek olmamız gereken bir zaman diliminden geçiyoruz.”
Malum, insanlık son yüzyılda hiç karşılaşmadığı bir salgın tehdidiyle yüz yüze geldi. Bu tehdit bir yandan insanın en temel duygusu olan “hayatta kalma” duygusunu tehdit edip bozdu moralleri, hem de gelecek beklentisi birdenbire negatife evrildi.
Böyle dönemlerde fiziki olarak sağlığımızı korumak ilk vazife elbette. Ancak onun kadar önemli bir başka vazife de enseyi karartmamak, geleceğe dair umutlarımızı kaybetmemek.
Bu, burada bir dursun.
2020 yılı içerisinde Albayrak Medya Grubu dört önemli iş üretecekti. Planlamalarda sona gelinmişti. İlki “Cins Bi Festival” adıyla iki gün sürecek bir gençlik festivali idi. Bilhassa İslam dünyasından çok önemli müzik grupları gelecek, tabiri caizse “tam alternatif” bir iş çıkacaktı ortaya. İkincisi, Bilge Çocuk Dergisi üzerinden çok geniş kapsamlı bir çocuk festivaline hazırlık yapılıyordu. Üçüncüsü, 15 Temmuz şehidimiz Mustafa Cambaz adına çok büyük bir fotoğraf yarışması hazırlığı idi. Dördüncüsü ise Z Raporu Dergimiz üzerinden bir ekonomi ödülleri organizasyonu idi.
Bu dört etkinlik de ne yazık ki pandemi yüzünden ertelendi, ötelendi. Şüphe yok ki dört etkinlik de kültürel manada ülkemize derinlik kazandıracak etkinliklerdi.
Bu da burada bir dursun.
27 yıldır aralıksız olarak Türkiye’ye ve “Türkiye fikri”ne destek veren Albayrak Medya Grubu, son beş-altı yıldır çok nemli bir dijital dönüşüm faaliyeti yürütüyor. GZT, Mecra, Kalem Güzeli ve benzeri çok önemli dijital projelerin yanısıra gazetemiz Yeni Şafak’ın internet sitesi “dijitalleşme başarısı” konusunda ders olarak okutulacak bir performans sergiliyor.
Bu dijitalleşme hamlesinin doğal bir devamı olarak SKYROAD da hızlı bir dijital dönüşüm içerisinde. Bu dijital dönüşümün bir yansıması olarak yaptık işte o fotoğraf yarışmasını. Temel şartı “Türkiye’nin turizm rotalarından birinin fotoğrafını çekmiş olmak” idi. Yani, elimizdeki imkanı yine Türkiye fikrine tahsis etmeye çabalamıştık.
Binlerce fotoğraf geldi yarışmamıza. 16,5 milyon insan doğrudan yarışmadan haberdar oldu ve o fotoğrafları gördü. Az iş değil.
Ödül töreninde konuşan Albayrak Grup CEO’su Ömer Bolat Ağabeyin de net şekilde ifade ettiği gibi 27 yıldır, milli değerlerimizi, manevi inanç esaslarımızı ve Türkiye fikrini savunmanın doğal sonucu aslında bugün yakaladığımız başarılar. KETEBE yayınları bir taraftan, sayıları 15’e yaklaşan dergiler bir taraftan, TVNET bir taraftan ve amiral gemimiz Yeni Şafak bir taraftan adı “Türkiye” olan bir fikre, bir umuda, bir güzelliğe destek olma işiyle iştigal ediyoruz en temelde, başka bir şey değil.
İşte Allah nasip etti, hem Cins’in hem SKYROAD’un çıkarılmasını temin ediyorum 5 senedir ekip arkadaşlarımla birlikte. Derdimiz, işimiz, gücümüz Türkiye. Umudumuzun, beklentimizin adı Türkiye...
Sellerle kumların birbirine karıştığı dönemlerde de, gelgit zamanlarında da, pandemide de Türkiye. Çünkü başka evimiz, ajandamız, adresimiz yok.
O halde şöyle bitireyim: İnstagramda “Skyroadilekesfet” etiketine bir göz atın fırsat bulursanız. Memleketin dört bir yanından muazzam fotoğraflar sizi bekliyor olacak. “Türkiye niçin sevgilimizdir?” sorusunun cevabını düşüne düşüne dolaşın bence.